O cremă cum alta nu-i

Dragi gospodine în devenire,
Azi sufăr de o lene acută spre cronică, şi de un cinism uşor peste medie, aşa că o să fiu scurt. Lăsaţi naibii cerealele Nestle Fitness dimineaţa, grâu mănâncă doar găinile. Cu laptele din frigider (obiectul acela mare, alb şi plin de frig, cel mai mare lucru din bucătărie) faceţi ceva util pentru suflet. Cum ar fi

CREMA DE ZAHĂR ARS
Ca să ne înţelegem bine, cotrobăiţi de vreo 300 de grame de zahăr. O cană jumate, aproximând.
Ne mai trebuie 8 ouă (de găină, de preferat), şi esenţă de vanilie. O găsiţi în fiole mici, ca alea de „parfumel” de la Sephora. Mare grijă să nu le încurcaţi. Nu ar fi frumos să miroasă a Bvlgari desertul. Poate desertul de după…*if you know what i mean*.
Caută o cratiţă potrivită, în care pui patru linguri de zahăr. Până aici nimic greu, nu? Acum vine partea complicată. Pune cratiţa pe foc, şi pentru Dumnezeu! amestecă în continuu zahărul, până se topeşte. Dacă nu mai vezi nicio picătură de alb, închide focul, ai grijă să nu te arzi la mânuţe (nu e deloc plăcut cu zahăr ars, e un fel de napalm), şi distribuie uniform totul pe pereţii şi fundul cratiţei. Lasă-l să se răcească, o să îţi dai seama când, se aude zahărul caramel pocnind. Face trosc, trosc, trosc.
Separat, sparge ouălelelelelleeeeeee Le lele lele lele, cum zicea Loredana, pune peste zahărul rămas şi esenţa de vanilie. Acum e timpul pentru prietenul tău electric. Nu! Nu ăla, ăla e pentru dormitor. De mixer vorbim aici. Omogenizează bine tot, până se dizolvă zahărul.
Sper că ai încins deja cuptorul, da? Bun. În cratiţa cu zahărul răcit torni tot. Şi vreme de 30 de minute, poţi să fredonezi ce-ţi place ţie. Eu cânt bucata aia din „Corul vânătorilor”, îmi dă un avânt pionieresc. Dar merge şi ceva din Aida sau Nabuco bunăoară, aia cu „Dor de ţară..”. Dacă nu le ştii, merge şi Internaţionala.
Uită-te în cuptor. Dacă are consistenţă de budincă şi sirop ieşit la suprafaţă, e gata. Să ştii că nu e bună caldă, tebuie să stea măcar 3 ore la frigider, deci e un desert de care să te apuci la cel mult două dacă-ţi vine bărbatul de la muncă la 6.
Acum pui mâna pe telefon, te pisiceşti şi-i spui: „iubi, ţi-am făcut o surpriză”. Poate-poate se simte şi nu vine acasă cu mâna goală.

3 gânduri despre “O cremă cum alta nu-i

      • credeam ca ai tu alta reteta. da ma gandeam ca nu prea are cum sa dea reatia chimica acelasi rezultat…
        pf. bine ca le-am salvat pe fete. poate se trezeau cu ochi vineti din cauza ta :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s