Dur şi neîmblânzit. Bear Grylls în bucătărie

O să fiu sincer cu voi. Cu voi femeile. Pentru preparatul care urmează, sun 50 % şanse să-i placă domnului de lângă tine, şi 50 % şanse să îţi iei o mamă de bătaie soră cu moartea, cum numai la Ştirile PRO Tv de la ora 5 ai mai văzut, atunci când transmit din Vaslui, pe motiv că „puturoaso, nici aragazul nu eşti în stare să-l porneşti”. Aşa că e nevoie de curaj, pile pentru un concediu medical prelungit şi muşchi. Muşchi de vită, mai exact, în cantitate de 400 de grame.
Cum ne adresăm multor intelectuale, insistăm puţin asupra etimologiei

BIFTECULUI TARTAR
În principiu, e o chiftea crudă din carne de bovină. Beef steak.
Gata cu teoria. În afară de materia sus menţionată, ai grijă mare să ai aşa:
Rivanol
O pungă cu gheaţă, pentru echimoze
Muzica dată tare (recomandăm Judas Priest) ca să acopere zgomotele produse pe ţipetele tale şi capul lovit de mobile

Pe lângă toate acestea, mai sunt necesare:
Sos Tabasco, iute ca gândul
Muştar, dulce, merge şi nişte Dijon dacă nu e prea aromat sau scump, eu am făcut cu Tecuci şi e fix la fel
Coniac (vom folosi o lingură plină, dar e bine să ai o sticlă, s-ar putea să scapi fără violenţe conjugale)
Un praf de cimbru, sare, piper alb, nucşoară şi o lingură de ulei de măsline extravirgin (nu, nu ca tine când ai minţit, extravirgin nu înseamnă virgină în alt oraş).

Bun. Le-am înşirat pe toate. Acum ia carnea, şi toac-o. Cât mai fin. Merge de minune şi în blenderul cu cană în care îţi faci tot felul de freshuri naturale „pentru dietă”.

Frământă toate drăcăriile din listă bine bine cu mânuţele. Aşa! Acum faci două chiftele barosane, cu o adâncitură în mijloc. Măricică şi aia. Pune-le un ceas la frigider şi bea un coniac după. Te îmbărbătează.

Acum e acum. Nu mai înşir ingredientele, e şi aşa mult că ai ţinut pasul până aici. Câte ceva despre maioneză. Nu o cumpăra. Ia un ou, îl pui în recipientul blenderului de mână, 250 ml de ulei, o linguriţă de muştar, o linguriţă de oţet şi puţin zahăr. Bagă blenderul vreo 20 de secunde. Emulsia e gata, tare şi numai bună pentru baza

SOSULUI TARTAR
Toacă mărunt pătrunjel şi tarhon proaspăt. Grijă mare la degete, nu uita cât ai dat la manichiură.
Acum, du-te la dulapul ăla din bucătărie, unde umblă doar el, dimineaţa, după ce a fost la bere cu băieţii. Sunt castraveciori în oţet într-un borcan. Ia doi, măricei, şi toacă-i cubuleţe mici.
Şi capere. Nu uita de capere, supărăm Divinitatea fără! Vreo două linguri. Sare, piper şi 3 linguri de smântână proaspătă, (cred că totuşi va trebui să mergi în piaţă, la ţărani, pentru asta), toate amestecate cu maioneza.
Sosul tartar e gata, după ce stă şi el la rece.

În scobitura din chiftele (o mai ţii minte, da?), pui sos. şi aştepţi venirea soţului. Mai bea un Coniac. Dacă ai citit legendele Olimpului, înţelegi că aia cu crudităţile tătăreşti de unde-şi trage numele Biftecul tartar e doar un basm pentru copii. Nu l-ai făcut cum trebuie-ce păţeau Titanii în Tartar o să fie o glumă nevinovată. Mult noroc.
A! Se mai serveşte şi cu ou crud. Mie nu-mi place. E o porcărie .
Daaaaaar, pâinea neagră e absolut necesară lângă. (şi trage şi umflăturile de la ochi).

Anunțuri

5 gânduri despre “Dur şi neîmblânzit. Bear Grylls în bucătărie

  1. Bai , tata , am ras ceva si am tras invataminte . Biftecul asta , ca altfel n-am cum sa-i zic , trebuie facut de barbati . S-o vad eu p-aia care se da la el daca nu-i place ! Ba , cred c-o sa-l si laude si o sa inghita tot , de-o sa-i sara ochii din gavane… :))))
    Basucule , tine-o-asa ! !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s