Nimic

 

Nu e o insemnare, asa cum se obisnuieste, atunci cand vrei neaparat sa scrii,  despre nimic. E despre mine, si despre cum ma micsorez cu fiecare zi care se scurge. Despre mine, si despre cum urasc lumina lunii. Si lucrurile pe care le iubeam inainte.
      Tineam globul intr-o mana, si s-a prabusit peste mine cu un zgomot surd. Nu mai inteleg nimic din ce se intampla in jurul meu. Poate ca nici nu vreau, poate doar ma incapatanez sa ma agat de o idee, de un ideal nestricacios. Chiar dacas-au daramat zidurile cetatii mele, m-am ridicat din moloz. Nu ca sa traiesc, nici ca sa cladesc inapoi cetatea. M-am ridicat sa o privesc, asa, daramata. Sa managai fiecare caramida, si sa incerc a-i ghici locul unde era asezata odata. Numai ca….nu recunosc  bucatile de zid, odata intregi. Si atunci inchid ochii, amintindu-mi cetatea intreaga. Si amintirile sangereaza. Cetatea ramane nepsatoare, chiar daca asupra ei se abat valurile rosiatice curgandu-mi prin orbite. Sunt zile in care mainile mele scormonesc frenetic prin praf, cautand portile pe care sa iasa. In zadar, din gloria de alta data nu a mai ramas decat o farama de lumina, vechea crapatura din zid prin care priveam lumea.
     Dumnezeu? Dumnezeu se multumeste sa stea acolo, sus, undeva, si sa se hlizeasca la ce a facut. Si imi pare tare mandru de realizarea Lui. Parca nu iti placea sa faci rau in Noul Testament! Cand ridic capul, eu vad doar cerul gol. Cerul pe care atarna alta data Luna, ca o limba de caine. Si Luna se balacea la fereastra ei, caci rupsesem o bucata cat o roata de cascaval din ea. Era felul meu de a spune "Multumesc pentru ca existi". Nimic mai mult,  nimic mai putin.
 

show_9c4f3e8ab3966b(448, 46);

Skid Row-I Remember You

5 gânduri despre “Nimic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s